U želji da naši mališani zavole nemački jezik i počnu što pre aktivno da ga koriste, u našem Centru organizuju se i kursevi nemačkog jezika za decu.
Dečji centar upisuje decu od 6 do 16 godina, a nastava se odvija SUBOTOM.

Aktuell od osnivanja konstantno razvija specifičan način rada, ne samo sa decom, nego i sa odraslim polaznicima,  u cilju aktivne upotrebe jezika i razvijanja komunikativnih sposobnosti.

Jezik je pojednostavljeno gledano zbir pojedinačnih elemenata. Njihovim međusobnim kombinovanjem dolazi se do jezičke produkcije. Svako ko je kod nas učio nemački jezik zna da ga je progovorio upravo zahvaljujući toj ideji i njenoj realizaciji kroz metodičku praksu.

Zajedno sa elementima Montessori metode i otvorenog principa nastave po Peschelu, razvili smo sopstveni metod prilagođen specifičnostima učenja nemačkog jezika van nemačkog govornog područja.

 

 

    Deca su naše najveće bogatstvo, a u Aktuellu oni su naši najdraži i najvažniji polaznici. Naš najvažniji zadatak koji svojski pokušavamo da ispunimo jeste da pokažemo deci da se jezik uči da bi se koristio, a ne samo zbog ocene u školi.

    Pravo je uživanje kada uz nas deca zavole jezik sa kojim su možda prethodno imala loša iskustva. Isto tako želimo da probudimo radoznalost i želju za učenjem nemačkog jezika kod one dece koja nisu nikada imala priliku da ga uče.

Naš metod

Kutak za roditelje

Znamo koliko je važan individualni pristup svakom detetu. To se kod nas postiže radom u malim grupama i brigom profesora o postignuću svakog deteta.

Očekuje vas izveštaj o radu deteta u toku polugodišta i na kraju godine kroz opisne ocene, sugestije i predloge za svako dete. 

Javni časovi prilika su da se uverite u njihova stečena znanja i jezičke veštine. 

Za sva vaša pitanja i nedoumice, uvek smo na raspolaganju!

Pregled

kurseva nemačkog jezika

za decu

AUFWÄRMKURS - Kurs zagrevanja

(6-8 godina)

U ovom uzrastu deca dolaze u prvi kontakt sa nemačkim jezikom, upoznaju se sa melodijom jezika, načinom izgovora, osnovnim vokabularom i frazama neophodnim u komunikaciji.  

Deca uče kroz igru u pokretu, pesme, elemente glume i bez krutog sedenja za stolom. U igrama se koriste izrazi iz dečje svakodnevice, koji ostaju zapamćeni i van konteksta same igre.

LOS GEHT'S KURS - Idealan početak

(8-10 godina)

Ako dete do sada još nije počelo sa učenjem nemačkog jezika, ne brinite. Idealan početak za učenje nemačkog jezika po nama je u trenutku kada deca mogu paralelno da savladavaju komunikaciju i da se opismenjavaju na nemačkom jeziku. Od drugog razreda dete već vlada latiničnim pismom i može bez problema da usvaja pisane sadržaje. Istovremeno dete i dalje uči uz sve pomenute metode navedene za predškolski uzrast.

Nastava je tematski i formalno prilagođena školskom uzrastu. Društvene igre, dijalozi sa dramskim elementima, slušanje muzike na nemačkom jeziku i čitanje časopisa prilagođenih njihovom uzrastu čine nastavu živom, a učenje nenametljivim.

Od učenika se očekuje da maksimalno aktivno koriste sve nove sadržaje i da vrlo brzo steknu sigurnost u upotrebi jezika.

ERSTE LIEBE KURS - Prva ljubav

(10-14 godina)

Mnoga deca u ovom uzrastu počinju da uče nemački u školi. Uplašeni su od ocena, gramatike, nepoznatog jezika koji preti iz udžbenika... Naš je zadatak da razbijemo sve dečje strahove i predrasude i pokažemo im da jezik služi kao sredstvo komunikacije, a ne kao gradivo za pismeni. 

Naravno, ima i dece koja u školi zavole nemački jezik i požele da kod nas svoje znanje nadograde, ali i one koja uče nemački samo kod nas.

Zato su naši kursevi nezavisni od školskog gradiva, orjentisani ka komunikaciji, uz mnoštvo zabavnih sadržaja bliskih deci u ovom uzrastu i prilagođeni svim nivoima znanja.

2000 RSD

Please reload

Copyright 2016 Aktuell - nemački jezički centar. Sva prava zadržana.