Aktuell -metodički centar

Centar za metodička istraživanja i eksperimete

Dobrodošli su sve drage kolege i koleginice, profesori nemačkog jezika i studenti master studija germenistike, da svojim učešćem doprinesu rastu i razvoju metodike nastave nemačkog jezika i stanu na prag novim tendencijama u metodici, da ovladaju osnovnim veštinama uspešnog vođenja nastave i obrade nestavnog gradiva, organizacije časa i dugoročno planiranje gradiva, da u svoj rad unesu dinamičnost, kreativnost, radni duh i energiju, te da na taj način steknu neophodnu sigurnost i samopouzdanje u radu, ali i da steknu kredibilitet i poštovanje dece i njihovih roditelja.

Često smo skloni da kritikujemo institucije sistema jer ne postoji dovoljna podrška za razvoj školstva, njegovo unapređenje, modernizovanje. Lični doprinos se često potcenjuje ili mu se ne daje nikakav značaj. Svaki profesor je pre svega ličnost, individua, koja stoji ne izvan ili unutar, nego iznad sistema, i čiji lični doprinos ostvaruje mnogo značajniji efekat nego sam sistem. Svaki profesor koji to razume, ne crpi energiju iz visine primanja ili političkog okruženja, nego je predan svom životnom pozivu i obavlja ga posvećen cilju, a krajnji cilj je prenošenje znanja na učenika.  

Pružamo podršku svim profesorima koji žele da unaprede svoj rad i steknu veštine vrhunskih profesora. Želimo da kroz razmenu iskustava i ideja pomognemo svima koji žele da steknu dodatna  znanja i veštine za uspešno izvođenje nastave. U toku su pripreme za radionice iz metodike za različite nivoe metodičke obučenosti. 

Radionice će se održavati po dogovoru.

 

Primeri:

- Osnovni nivo: Osnove metodike i početak praktičnog rada

- Napredni nivo: Primena kompleksnih metoda, Montesori škola, Elementi Otvorene nastave

- Eksperimentalni nivo - Vannastavni program, radionice otvorenog tipa, animacija, pozorište, film... 

 

RADIONICE SU POTPUNO BESPLATNE ZA PROFESORE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

 

 

Uspešan profesor je cenjen, poštovan od strane učenika i roditelja, a pre svega zadovoljan čovek, ispunjena ličnost. 

 

Naš metod

Aktuell od osnivanja konstantno razvija specifičan način rada, ne samo sa decom, nego i sa odraslim polaznicima,  u cilju aktivne upotrebe jezika i razvijanja komunikativnih sposobnosti.

Jezik je pojednostavljeno gledano zbir pojedinačnih elemenata. Njihovim međusobnim kombinovanjem dolazi se do jezičke produkcije. Svako ko je kod nas učio nemački jezik zna da ga je progovorio upravo zahvaljujući toj ideji i njenoj realizaciji kroz metodičku praksu.

Zajedno sa elementima Montessori metode i otvorenog principa nastave po Peschelu, razvili smo sopstveni metod prilagođen specifičnostima učenja nemačkog jezika van nemačkog govornog područja.

 

 

Copyright 2016 Aktuell - nemački jezički centar. Sva prava zadržana.